Onze winkel

 WinterSALE 2020. Ruitersport Middenbeemster

WinterSALE 2020. Ruitersport Middenbeemster. Winter jassen 2

WinterSALE 2020. Ruitersport Middenbeemster. Zadeldekjes

WinterSALE 2020. Ruitersport Middenbeemster. Witte Rijbroeken

Cowboy magic NEW. Ruitersport Middenbeemster

BR 25 kortingsactie oktober 2019. Ruitersport Middenbeemster1

 

Hoofdstel FB actie

 

Pioneer dag

Pioneer 12 oktober. Ruitersport Middenbeemster 2019 

Augustus agenda Ruitersport Middenbeemster 

Skin Derm Honing zalf. Ruitersport Middenbeemster 

Jodium - Acederm. Ruitersport Middenbeemster

Jodium. Ruitersport Middenbeemster

Equi Psyllium Plus. Ruitersport Middenbeemster

Equi Psyllium Plus vv. Ruitersport Middenbeemster

 

Vliegenmasker 2019 Ruitersport Middenbeemster

Vliegenspray - ATEX dazenspray 2019 Ruitersport Middenbeemster

 

 Paasweekend aanbieding bij Ruitersport Middenbeemster 19 en 20 april 2019 Paasweekend aanbieding bij Ruitersport Middenbeemster 19 en 20 april 2019.25 op fashion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer doe je een paard een deken op. Ruitersport Middenbeemsterinformatie bron: https://paardengruiter.nl/welke--deken-doe-je-wanneer-op 

Recent heb ik gelezen over een cursus van dr. Carolien Munsters over inspanningsfysiologie. Het was bekende kost, maar een van de meest zinvolle onderwerpen was een stukje over thermoregulatie.

Hou er rekening mee dat je paard het beste functioneert tussen de -5 en +10 graden. 25 graden Celsius voelt voor je paard als 40 graden voor ons.

Nou is je paard een veel betere sporter dan een mens, dus op zich kan het paard wel rustig wat werk doen, echter een paard heeft relatief ook veel dikkere spieren en een grotere biomassa. De afstand van diepe spierlagen naar het huidoppervlak is veel groter dan bij de mens, dit maakt dat je paard zijn warmte veel minder goed kwijt kan dan jij.

Teveel warmte leidt tot spierschade, dan stollen eiwitten namelijk. (Denk maar aan een kippenei, eenmaal hardgekookt, wordt het eiwit nooit meer vloeibaar). Hou om spierschade te voorkomen rekening met de volgende punten:

*Werk niet te extreem, de inwendige temperatuur van je paard stijgt sneller dan de jouwe! EN koelt trager af

* Paardenzweet heeft een andere samenstelling dan mensenzweet! Je paard verliest wel degelijk zouten en mineralen, het bijvoeren van electrolyten is zeer aan te raden!

* gebruik geen warme bandages/beenbeschermers!!
Kies als beenbescherming noodzakelijk is voor iets luchtigs, vanuit de eventing zijn hier prachtige producten voor beschikbaar. Te warme pezen zijn gevoeliger voor blessures! Met andere woorden zijn eerder stuk! Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden!

* Help je paard met koelen na inspanning! Gebruik bij voorkeur simpel koud water, je hoeft je geen zorgen te maken dat dit voor de spieren niet goed zou zijn. Alle olympische sporters gaan tegenwoordig in een ijsbad na inspanning om spierschade te voorkomen. De Nederlandse hockeyers waren daarvan een mooi voorbeeld (dat had wellicht zelfs mij in een ijsbad gekregen ). Spoel enige tijd af, want het duurt even voordat er daadwerkelijk verkoeling komt in de diepere lagen.

* last but not least!! Geen wollen of fleecedekens erop daarna. Als je paard lekker staat te stomen, kan de warmte er makkelijk af, een deken bemoeilijkt dit. Ook de zogeheten coolers!

Je paard zal je heel dankbaar zijn.

Ps het in de zon stappen met een nat paard, is geen slim idee; de vacht ligt dan onder een filmlaagje water waaronder het nog warmer wordt! Bij voorkeur in de schaduw zetten, geen zorgen over een beetje wind, dit helpt verder koelen!

Het paard zelf kiest misschien voor een lekker partijtje rollen in het zand, dit is tevens een goede defensie tegen vliegend gespuis, en voorkomt opwarming onder het filmlaagje water, maar niet iedere ruiter/eigenaar kan dit waarderen.

 

 

Woordpuzzel bij Ruitersport Middenbeemster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koningsdag kroontjes actie. WA en Max 1

 

 

Koningsdag kroontjes actie.deel 2

Koningsdag kroontjes actie 3

 Kroontjesactie loopt tot 30 juni 2017

 

 

 

EPLUS PAVO bij Ruitersport Middenbeemster 

Voedingssupplement informatie:PAVO E PLUS

 

Bij lichamelijke inspanning kunnen spieren verzuren door ophoping van afvalstoffen.
Om dit proces tegen te gaan kun je vóórdat de schade ontstaat Pavo Eplus gebruiken.
De krachtige anti-oxidanten in Pavo Eplus helpen het paard om afvalstoffen in de spieren te neutraliseren.
Extra magnesium is goed voor de spiercoördinatie.
Jouw paard beweegt zichtbaar soepeler en kan inspanning gemakkelijker volhouden. Pavo Eplus dient vóór en tijdens intensieve trainings- of wedstrijddagen gegeven te worden. Bekijk hier een filmpje over de supplementen van Pavo

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief - augsustus 2015-

Nieuwbrief augustus 2015. Ruitersport Middenbeemster

  Gouden EI. 10 korting

Nieuwsbrief - juli 2015-

Nieuwbrief juli 2015. Ruitersport Middenbeemster

 

Nieuwsbrief juni 2015

 

 

Nieuwbrief juni 2015. Ruitersport Middenbeemster

 

 

 

 

 

 

 

HS Sprenger:De veiligheidsstijgbeugel van Sprenger heeft onder het rubber een 4-schakel ketting, deze bevordert de natuurlijke bewegingen van uw voet en zorgt voor een optimale steun en demping. De juiste beugels voor pijnlijke knieen!

QHP: Birgit-Stoere rijlaars met elastische schacht,  is voorzien van een lederen voet en ook de binnenzijde van de schacht is van leder. Deze laars is verkrijgbaar in Zwart en Bruin, in 2 kuit maten

 

www.qhp.nl Gekleurde chaps alleen voor kinderen. In de kleuren Fuchsia, Turquoise en Paars, en maten 6 / 8 / 10/ 12 jaar

 

Alles voor paard en amazone

MB 0046 MB WINKEL

MB BINNENKOMST MB CAPPEN

MB HANDSCHOENEN MB RIJBROEKEN

MB EN ER IS MEER                MB PASKAMERS

MB VERZORGING  MB HOOFDSTELLEN

 

 

 

 

 

 

 

winkel_voorkantRuitersport Middenbeemster pakt uit met vele aanbiedingen

MIDDENBEEMSTER - Ruitersport Middenbeemster is gevestigd in het centrum van het Noord-Hollandse dorp. De provincie telt vele paardenliefhebbers en de winkel kan dan ook buigen op een grote schare aan klanten. Niet vreemd als men bedenkt dat in de winkel werkelijk alles is te vinden voor zowel het paard als de amazone. "Van borstels tot wedstrijdjasjes en van paardendekens tot bodyprotectors, wij leveren het allemaal", aldus Edith Windt van Ruitersport Middenbeemster.

Ruitersport Middenbeemster is inmiddels een bekende naam in de regio Beemster. De winkel is sinds 2006 gevestigd aan de Rijperweg 76a in Middenbeemster. "Er wonen een hoop paardenbezitters en paardenliefhebbers in de buurt", begint Edith Windt van Ruitersport Middenbeemster. "Het is voor deze mensen dan ook ideaal dat wij op zo'n heerlijke locatie gevestigd zijn. Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid en de mensen kunnen bij ons altijd terecht om te passen. Verder is ruilen altijd mogelijk, wat handig is voor de paardenspullen. Wij zijn dé Ruitersportwinkel voor de regio en zowel maneges al particulieren eigenaren kunnen bij ons alles vinden op het gebied van ruitersport."

Ruimte
Hoewel de winkel van buiten niet zo groot aandoet, krijgen bezoekers bij binnenkomst een ander idee. "De reacties zijn bijna altijd hetzelfde. "Jeetje, wat een grote winkel' of 'had niet verwacht dat het zo groot was', zijn bij ons veel gehoorde uitspraken", volgens Edith. "Verder zijn de klanten uiterst te spreken over het uitgebreide assortiment. Zo hebben wij laarzen in alle voet-, kuit- en hoogtematen en leveren we dekens voor de kleinste shetlanders tot de grootste paarden. Natuurlijk krijgen bezoekers persoonlijk advies op maat van de aanwezige professionals uit de paardensport."

Tot het einde van de maand zijn er nog talloze aanbiedingen bij Ruitersport Middenbeemster. Loop gewoon eens binnen!


Creditcard betalingen -> mogelijk

Trailer huren -> mogelijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 
webdesign door ipsis